Úvod » Rostlinné oleje a másla » Avokádový olej


        

Avokádový olej

INCI: Persea gratissima Oil

novinka

skladem

 

Číslo produktu: 200
naše cena bez DPH: 81,8 Kč (3,3 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
99,0 Kč (4,0 EUR)

do košíku:
  100 ml  

Avokádový olej je vynikajícím aktivním, výživným, ochranným a restrukturalizačním olejem proti stárnutím. Je vhodný do kosmetiky pro suchou nebo zralou pokožku, chrání pokožku před poškozením UV záření a také zvyšuje metabolismus kolagenu, své uplatnění nalezne také v péči o vlasy, které posiluje, zkrášluje a podporuje jejich růst. Je vhodným olejem pro pokožku postiženou psoriázou, nemokvavými popáleninami, suchým ekzémem.

Fyzikální vlastnosti: zelenožlutá olejovitá kapalina s výraznější vůní

Relativní hustota: při 20 °C cca 0,916 g/cm3.

Základní obsahové složky aktuální šarže: kyselina palmitová (C 16:0) 18,8 %, kyselina palmitoolejová (C 16:1) 6,5 %, kyselina olejová (C18:1) 61,2 %, kyselina linolová (C18:2) 11 %  vitamíny A, D, E, karotenoidy, fytosteroly.

Používá se zejména pro:

  • regeneraci a výživu suché a zralé pokožky

  • ochranu a restruktualizaci zralé pokožky

  • péči o popraskanou pokožku

  • vlasy