Úvod » Minerální pudry, pigmenty » Bílý pigment do krémů a rtěnek, 10g


        

Bílý pigment do krémů a rtěnek, 10g

INCI: Boron nitride

skladem

 

Číslo produktu: 550
naše cena bez DPH: 45,45 Kč (1,78 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
55,00 Kč (2,15 EUR)

do košíku:
  10 g  

Jedná se o funkční anorganické plnidlo s hexagonální krystalicko destičkovou strukturou. Výrazně zvyšuje hmatové vlastnosti výsledných produktů. Má tři významné vlastnosti - zmatňuje, zaručuje soft focus ("zneviditelňuje vrásky" díky schopnosti odrážet světlo) a zlepšuje texturu, vše i při nízké koncentraci. Používá se jako jedna z nezbytných surovin pro výrobu BB krémů nebo rtěnek, popřípadě tělových krémů. Zlepšuje roztíratelnost a snižuje mazlavý pocit některých formulací (rtěnky, balzámy).

Je nerozpustný ve vodě i v oleji a používá se  v disperzi. Při výrobě krémů či tělových mlék je vhodné ho rozmíchat v malém množství glycerínu, nebo oleji,  popřípadě ho začleňovat ihned při vmíchání vodní fáze do olejové, dokud je emulze tekutá (pozor práší).

Fyzikální vlastnosti: lipofilní jemný bílý prášek bez zápachu o velikosti částit 6-12 mikrometrů, balený v zip sáčku, v kosmetické kvalitě - dosahuje vysoké chemické a biologické čistoty

Skladování: v suchu, při pokojové teplotě

Bezpečnost: jedná se o jemný prášek, nevdechujte, nepracujte u zdroje průvanu (ventilace), skladujte mimo dosah dětí, vyvarujte se přímému kontaktu s očima, dodržujte dávkování, při manipulaci se doporučuje maska

Dávkování:

Do emulzí se přidává v množství 1 - 10% - podle množství vytváří patrný bílý film, čím více je v konečném produktu vody, tím méně pigmentu se doporučuje do produktu přidat

Do balzámů na rty se přidává v množství až 7% - na jednu balzámovou trubku tak připadne  max. 0,35 g.

Vyrobeno v EU