Úvod » Emulgátory a vosky » Candelinový vosk, 50g


        

Candelinový vosk, 50g

INCI: Euphorbia cerifera wax

novinka

skladem

 

Číslo produktu: 415
naše cena bez DPH: 81,8 Kč (3,3 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
99,0 Kč (4,0 EUR)

do košíku:
  50 g  

Candelinový vosk je  vylučovaný listy rostliny Candelilla nebo Euphorbia cerifera  (Pryšec voskodárný), extrahuje se ponořením listů do vařící vody. Vosk, který vyplave na hladinu se odstředí a zahřeje při nízké teplotě, aby se odstranila přebytečná voda. Po ochlazení se tento vosk přemění na pelety. Nepostradatelná surovina pro balzámy na rty v letním horkém období, slouží jako ko-emulgátor a stabilizuje emulze (vytváří ochrannou vrstvu před vysoušením).

Fyzikální vlastnosti: Žluté peletky balené v zip sáčku.

SloženíKomplexní směs uhlovodíkových sloučenin s dlouhým řetězcem, voskovitých esterů a pryskyřičných sloučenin

Dávkování: 1-5 % balzámy a rtěnky, 1-3 % v emulzích, rozpustný v olejích při cca 70°C

Vlastnosti:

  • Zahušťování a tvarování struktury emulzí v balzámech a krémech
  • Tvarování balzámových trubek
  • Ochranný film v balzámech a krémech
  • Stabilizátor v emulzích
  • Zlepšuje přilnavost řasenek a linek