Caprylis

INCI: Caprylic / capric triglycerides

skladem

 

Číslo produktu: 061
objemové varianty
běžná cena 140,00 Kč (5,59 EUR)
naše cena bez DPH: 102,48 Kč (4,09 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
124,00 Kč (4,95 EUR)

do košíku:
  250 ml  

Caprylis je známý jako "frakcionovaný kokosový olej". Rostlinné triglyceridy jsou olejovou bází a jsou velmi jemné na dotek, aniž by zanechávaly mastný film. Jedná se tedy o tzv. suchý olej. Caprylis je ideální pro začlenění a odlehčení olejové fáze ve Vašich krémech i mlécích.  Je velmi stabilní proti oxidaci a je tak ideálním základem pro mastnou maceraci.

Hlavní složkou rostlinných olejů jsou triglyceridy mastných kyselin. Každý rostlinný olej je unikátní směsí triglyceridů z různých mastných kyselin.

V průměru, kokosový olej má následující složení mastných kyselin:

Nasycené mastné kyseliny s dlouhým řetězcem : laurová 44 až 51% myristová 13-18% palmitová 8-10%, stearová 1-3%. Caprylis se získává procesen frakcinace (separace) z kokosového oleje a skládá se z kaprinové a kaprylové kyseliny triglyceridů, tedy z nejlépe pronikajících olejů.

Dávkování: 1-100%

Vzhled a balení: čirá olejovitá kapalina bez zápachu, baleno v PET lahvi

Skladování: Skladujte v těsně uzavřených obalech na suchých místech k tomu určených. Skladujte mimo zdroje zapálení. Při práci nejezte a nepijte. Skladujte odděleně od potravin a nápojů. Teplota do 35°C

Šarže: 20078332

Vlastnosti:

  • Suchý olej, velmi jemný na dotek

  • Je velmi dobře absorbován kůží - nezanechává mastný film

  • Zvláčňuje, změkčuje a vyhlazuje pokožku

  • Zlepšuje pronikání aktivních, v oleji rozpustných látek, včetně esenciálních olejů

  • Nekomedoní, nechává pokožku dýchat

  • Velmi stabilní vůči oxidaci, může být bezpečně zahříván

  • Velmi dobré rozpouštědlo pro aktivní látky rozpustné v oleji – vhodný k maceraci rostlin

Použití:

  • Do všech typů emulzí kterým dodává jemný dotek, s velmi dobrou penetrací

  • Pro odlehčení masážních olejů

  • Pro olejová séra

  • Jako médium k ředění éterických olejů pro použití na kůži

  • Do makeupových bází

  • Pro péči o vlasy -vyhlazuje vlasové vláko a nezatěžuje ho

  • Pro mastné maceráty rostliny (měsíček, arnika, třezalka ...)

Možnost využití - relaxační masážní olej:

49 ml caprylisu

8 kapek EO neroli

7 kapek EO růže damašková

7 kapek pomeranče