Úvod » Rostlinné oleje a másla » Coco silicone


        

Coco silicone

INCI: Coco-caprylate / caprate

skladem

 

Číslo produktu: 202
naše cena bez DPH: 90,08 Kč (3,59 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
109,00 Kč (4,35 EUR)

do košíku:
  100 ml  

Coco silicon, nebo-li tzv. rostlinný silikon je suchý emollient (změkčovač), vyrobený z kokosového oleje. Vyniká rychlou penetrací, bez zanechání mastného pocitu na pokožce. Jedná se o univrzální surovnu, kterou lze zakomponovat jak do pleťových a tělových produků, takdo produktů vlasové kosmetiky, do dekorativní kosmetiky i produktů osobní hygieny. Je vhodný i pro velmi citlivou pokožku.

Vyroben ve Španělsku, certifikován Ecocertem

Dávkování: 1-20%

Vzhled a balení: čirá olejovitá kapalina bez zápachu, baleno ve 100 ml PET lahvi

Skladování: Skladujte v těsně uzavřených obalech na suchých místech k tomu určených. Skladujte mimo zdroje zapálení. Při práci nejezte a nepijte. Skladujte odděleně od potravin a nápojů. Teplota do 35°C

Vlastnosti:

  • Suchý olej, velmi jemný na dotek, zanechává hedvábný pocit

  • Je velmi dobře absorbován kůží - nezanechává mastný film

  • Zvláčňuje, změkčuje a vyhlazuje pokožku

  • Zlepšuje pronikání aktivních, v oleji rozpustných látek, včetně esenciálních olejů

  • Nekomedoní, nechává pokožku dýchat

  • Velmi stabilní vůči oxidaci, může být bezpečně zahříván

  • Velmi dobré rozpouštědlo pro aktivní látky rozpustné v oleji – vhodný k maceraci rostlin

Použití:

  • Do všech typů emulzí kterým dodává jemný dotek, s velmi dobrou penetrací

  • Pro odlehčení masážních olejů

  • Pro olejová séra

  • Jako médium k ředění éterických olejů pro použití na kůži

  • Do makeupových bází - oční stíny, pudry

  • Pro péči o vlasy -vyhlazuje vlasové vláko a nezatěžuje ho, zanechává vlasy lesklé

  • Pro mastné maceráty rostliny (měsíček, arnika, třezalka ...)