Úvod » Esenciální oleje » Fenykl


        

Fenykl

INCI: Foeniculum vulgare Oil

skladem

 

Číslo produktu: 015
naše cena bez DPH: 52,9 Kč (2,1 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
64,0 Kč (2,6 EUR)

do košíku:
  10 ml  

Popis:

Kopru podobná dvouletá nebo vytrvalá bylina. Silice se získává z plodů

Hlavní složky:

fenylpropanové deriváty anetol, estragol, anisaldehyd, monoterpeny fenchon, feladren, kampfen, limonen, anetol

Účinky:

trávící potíže, antiseptikum, antispazmatikum, karminativum, diuretikum, dýchací potíže, usnadňuje odkašlávání, bronchytida, laxativum, zmírňuje menstruační bolesti

Kosmetické využití:

suchá a unavená pleť, napomáhá hydrataci pokožky, s mátou a šalvějí lékařskou do zubních olejů

Doporučené kombinace:

geránium, levandule, citron, růže, santal

Rozpustný v oleji a vysokoprocentním alkoholu.

Země původu : Maďarsko

Zdroj:

BARBORA NOVÁKOVÁ, Zbyněk Šedivý. Praktická aromaterapie: přirozená cesta ke zdraví, kráse a vitalitě. Praha: Pragma, 1996. ISBN 80-720-5371-X.