Úvod » Aktivní látky » Fucogel


        

Fucogel

INCI: BIOSACCHARIDE GUM-1

skladem

 

Číslo produktu: 303
objemové varianty
naše cena bez DPH: 242,98 Kč (9,50 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
294,00 Kč (11,50 EUR)

do košíku:
  100 ml  

FUCOGEL je aktivní látka určená určená pro použití do téměř všech typů kosmetických přípravků, včetně vlasové kosmetiky. Primární použití má FUCOGEL jako  hydratační látka s okamžitým a dlouhodobým účinkem, ale ruku v ruce s tímto účinkem poskytuje FUCOGEL výrazné vylepšení senzorických vlastností konečného produktu, úpravu viskoelastických vlastností, snížení podráždění pokožky způsobené intenzivním použitím agresivních aktivních látek (např. AHA kyselin…) a rovněž se díky obsahu fukózy účastní vnitrobuněčné komunikace, kde napomáhá zmírnit alergické odezvy.

Fyzikální vlastnosti: viskózní, opalescentní roztok se slabým, charakteristickým zápachem.

Hustota: 1,073

Složení: polysacharid s kontrolovanou viskozitou (1000 cP). Je získáván biotechnologickým procesem fermentací následujících rostliných materiálů - uhlíkový substrát: rostlinný sorbitol (původem z kukuřice) a dusíkatý substrát: rostliný pepton (původem ze soji) – GMO free

Skladování: při pokojové teplotě

Rozpustnost: rozpustný ve vodě, propylenglykolu, glycerolu. Je nerozpustný v 50% ethanolu a není mísitelný s minerálními a rostlinnými oleji. Snáší 70°C po dobu max 10 min

Balení: v PET lahvičce 30 ml

Dávkování: 2 -5% - běžné dávkování, 20-50% ve speciálních a koncentrovaných produktech


Používá se pro:

  • dehydrovanou a poškozenou pokožku
  • zralou a mdlou pleť bez života
  • devitalizovanou pleť
  • podrážděnou pokožku
  • devitalizované a elektrizující vlasy