Úvod » Aktivní látky » Inulin


        

Inulin

INCI: Inulin

skladem

 

Číslo produktu: 305
naše cena bez DPH: 42,98 Kč (1,68 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
52,00 Kč (2,03 EUR)

do košíku:
  30 g  

90%

Inulin je znám pro své hydratační a změkčující účinky. Jedná se o polysacharyd fruktózy. Polysacharydy mají schopnost hydratovat a změkčovat pokožku díky tomu, že na povrchu pokožky i vlasů vytvářejí mikroskopický vodní film. Má velmi univerzální použití, lze ho použít do všech typů pleťové i vlasové kosmetiky.

Fyzikální vlastnosti: bílý prášek bez zápachu, rozpustný ve vodě, balený v zip sáčku

Skladování: mimo dosah dětí, od zdroje průvanu, v suchu (extrémně citlivý na vlhkost)

Dávkování: 1 - 2%, velmi dobře rozpustný a lze ho začlenit do již hotových výrobků, jinak se přidává ke konci emulgace

Vlastnosti a použití

  • hydratační - pleťové a tělové krémy
  • změkčující - krémy a kondicionery
  • uklidňující - krémy a šampony
  • uhlazuje vlasové vlákno