Úvod » Ekologická domácnost » Isopropyl myristate


        

Isopropyl myristate

INCI Isopropyl myristate

skladem

 

Číslo produktu: 662
naše cena bez DPH: 114,88 Kč (4,49 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
139,00 Kč (5,44 EUR)

do košíku:
  250 ml  

Isopropyl myristate je víceúčelový produkt, který se nejčastěji používá jako nosič parfémů, bytových nebo osobních, samostatně, nebo v kombinaci s vysokoprocentním akoholem. Lze ho využít i do pleťových produktů, s výjimkou pleti citlivé, nebo se sklony k akné. Pokud je využíván v kosmetice, pak má zvláčňujíí účinky a nezanechává mastný film.

Fyzikální vlastnosti: čirá olejovitá kapalina, bez vůně či zápachu, baleno v čirých PET lahvích o objemu 250 ml, hustota 0,85 g/ml, nerozpustný ve vodě, rozpustný v oleji a alkoholu

Dávkování:

1-10% v kosmetických přípravcích

10-80%  pro směsi do difuserů

20-90% jako olejová báze do osobních parfémů

Vlastnosti:

  • rozpouští aromatické látky - esenciání i vonné oleje
  • má vynikající vzlínací vlastnosti, přičemž zpomaluje odpařování aromatických látek
  • zamezuje pocitu mastného filmu po aplikaci "oejového" parfému
  • změkčuje a vyhlazuje pokožku
  • dobře rozptyluje pigmenty
  • suchý, rychle pronikající olej

Skladování: mimo dosah dětí, neužívat vnitřně, vyhněte se kontaktu s očima, skladujte při pokojové teplotě

Návod na vytvoření difuseru naleznete zde.