Úvod » Rostlinné oleje a másla » Isopropyl myristate


        

Isopropyl myristate

INCI Isopropyl myristate

skladem

 

Číslo produktu: 662
objemové varianty
naše cena bez DPH: 123,1 Kč (4,9 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
149,0 Kč (5,9 EUR)

do košíku:
  250 ml  

Náš nový Isopropyl myristate je zcela přírodního původu a je certifikován ECOCERTEM. Na rozdíl od dřívější varianty je využíván více v kosmetických formulacích, kde působí jako emollient (změkčující látka napomáhající udržet pokožku měkkou, hladkou a podajnou, emolienty pomáhají obnovit přirozenou hydrofobní bariéru). Molekuly mají nízné povrchové napětí, proto je výbornou alternativou k minerálním olejům. Neznechává mastný film, dobře proniká pokožkou. Vhodný pro odlehčení emulzí, tělových a koupelových olejů, do vlasové kosmetiky a přípravků po opalování.

Fyzikální vlastnosti: čirá olejovitá kapalina, bez vůně či zápachu, baleno v PET lahvích, hustota 0,85 g/ml, nerozpustný ve vodě, rozpustný v oleji a alkoholu

Dávkování:

1-10% v kosmetických přípravcích

10-80%  pro směsi do difuserů

20-90% jako olejová báze do osobních parfémů

Vlastnosti:

  • změkčuje a vyhlazuje pokožku
  • suchý, rychle pronikající olej
  • rozpouští aromatické látky - esenciání i vonné oleje
  • má vynikající vzlínací vlastnosti, přičemž zpomaluje odpařování aromatických látek
  • zamezuje pocitu mastného filmu po aplikaci "olejového" parfému

Skladování: mimo dosah dětí, neužívat vnitřně, vyhněte se kontaktu s očima, skladujte při pokojové teplotě