Úvod » Minerální pudry, pigmenty » Ječmenný škrob BIO


        

Ječmenný škrob BIO

INCI: Hordeum vulgare starch

skladem

 

Číslo produktu: 553
naše cena bez DPH: 90,08 Kč (3,59 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
109,00 Kč (4,35 EUR)

do košíku:
  50 g  

Ječmenný škrob je nemodifikovaný škrob, který se získává ze skandinávského pěstovaného ječmene pomocí pokročilé frézovací technologie. 100% přírodní, čistá přísada při testování ukázala, že  působí jako vizuální a senzorický modifikátor při přidávání do krémů a pleťových mlék. Navíc její jemná velikost částic a sametový pocit na pokožce z něj činí deální přísadu pro kompaktní mattifikační prášky v barevné kosmetice. Pomáhá kontrolovat okamžitý a zbytkový lesk na pokožce má zvláště vysokou absorpci oleje a vody. Lze říct, že se jedná o volně tekoucí jemný prášek z ječmene. Jeho jemná velikost částic činí přechod mezi pokrytou a nepokrytou kůží téměř neviditelný, což je ideální pro použití v různých suchých šamponech a barevných kosmetických aplikacích.

Certifikace ECOCERT, ne GMO, vegan

Fyzikální vlastnosti: bílý velmi jemný škrob téměř bez zápachu , balený v potravinářské krabičce, vysoce čistý

Vlastnosti a použití:

  • dekorativní kosmetika - efektivní texturizačí základna, ideální do lisovaných produktů, transparentní
  • vlasová kosmetika - v kondicionerech dodává objem jemným vlasům, v suchých šamponech absorbuje tuk
  • dětská kosmetika - je hypoalergenní, ideální náhrada mastku, udržuje přirozenou hydrataci pokožky, je pečující
  • pleťová kosmetika - zmatňuje a rozjasňuje, zahušťuje emulze, dodává viskozitu emulzím i pleťovým vodám, snižuje mastný pocit na pokožce (ideální pro tělová másla), pokožce propůjčuje luxusní hedvábný film

Skladování: mimo dosah dětí, od zdroje průvanu, v suchu, při pokojové teplotě

Dávkování:

Do emulzí a pleťových vod se přidává v množství 1 - 3%

Do dekorativní kosmetiky v množství 10 – 30%

Do suchých šamponů 7 - 15 %