Úvod » Rostlinné oleje a másla » Jojobový olej


        

Jojobový olej

INCI: Simmondsia chinensis Seed Oil

skladem

 

Číslo produktu: 002
objemové varianty
naše cena bez DPH: 371,1 Kč (14,8 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
449,0 Kč (17,9 EUR)

do košíku:
  250 ml  

Jojobový olej, přesněji vosk, lisovaný za studena. Má schopnost pronikat hluboko do pokožky, aniž by zanechával mastný film. Reguluje množství kožního mazu a je znám pro své hojivé a regenerační schopnosti. Řadí se mezi ochranné oleje a je vhodný i pro citlivou pokožku. Je regenerační, se schopností předcházet vráskám, udržuje elasticitu kůže. Díky svému složení dokáže zpevňovat pokožku. Obnovuje vitalitu vlasů, zlepšuje jejich lesk a pružnost a zamezuje předčasnému vypadávání vlasů.

Fyzikální vlastnosti: tekutý vosk zlatožluté barvy, téměř bez vůně.


Bod tuhnutí: cca +12 °C


Relativní hustota: při 20 °C cca 0,864 g/cm3.


Základní složky: vosky z dlouho-řetězcových (18-22) mastných kyselin a alkoholů, mastné kyseliny, a to především gadolejová (C20:1) cca 70%, eruková (C22:1) cca 15% a olejová (C18:1) cca 12%, vitamíny, lecitin.

Používá se zejména pro:

  • suchou a dehydratovanou pokožku

  • péči o mastnou a smíšenou pleť

  • péče o citlivou pokožku

  • prevenci stárnutí kůže

  • jako ochrana kůže před přírodními živly

  • kojence a malé děti

  • čištění pleti

  • mastné vlasy

  • suché vlasy s mastnými kořínky

  • nudné vlasy bez života

Vhodné kombinace

  • s EO cistus lambdanum jako anti-aging

  • s EO levandule a helichrizum jako regenerační olej

  • s EO šalvěj muškátová a grep pro vyvážení vlasové pokožky

  • s EO Ylang-ylang pro krásu vlasů

Tipy:

  • čistý nebo ve směsi s jinými oleji a EO jako masážní olej

  • jako kůra na konečky vlasů (zábal)