Úvod » Rostlinné oleje a másla » Kakaové máslo


        

Kakaové máslo

INCI: Theobroma cacao Seed Butter

akce

skladem ne

 

Číslo produktu: 237
běžná cena 85,00 Kč (3,39 EUR)
naše cena bez DPH: 67,77 Kč (2,70 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
82,00 Kč (3,27 EUR)

Popis a vlastnosti:

Kakaovník je původem z tropických lesů Střední a Jižní Ameriky. Kakaové boby jsou obsaženy v jeho plodech – luscích. Čerstvé boby nejsou cítit a jsou velmi trpké a hořké. Proto boby procházejí procesem kvašení, které jim dává typickou hnědou barvu a charakteristické aroma. Boby jsou následně odděleny od skořápky a v mlýnu se drtí na kakaovou pastu Tato pasta se následně lisuje, přičemž vzniká jak kakaový prášek, tak kakaové máslo.

Kakao bylo v minulosti považováno za "pokrm bohů" u Mayů a Aztéků, kteří konzumovali nápoj s různým kořením, aby získali energii.

Složení mastných kyselin v másle mu dává typickou hutnou strukturu, díky které je vhodný do balzámů, tuhých krémů nebo balzámům na rty. Má regenerační účinky a zachovává přirozený vodní lipidový film a zabraňuje i dehydrataci vlasů.

Bod tání: 33°C

Fyzikální vlastnosti: světle žluté peletky vonící po kakau, Baleno v zip sáčku

Základní obsahové složky: mastné kyseliny –  kyselina stearová (C18:0) cca 33%, palmitová (C16:0) cca 25%, olejová (C18:1) cca 32% a stopové množství aminokyselin

Používá se především pro:

  • normální až suchou pleť

  • hrubou a dehydratovanou pleť

  • zralou pleť, do anti-aging krémů

  • kudrnaté a suché vlasy

  • na roztřepené konečky

Vhodné kombinace:

  • s OLS arganový, šípkový, brutnákový, pupalkový a EO, kadidlo, růže, pro zralou pleť

  • S OLS olivový, mandlový, avokádový pro velmi suchou pokožku

  • S EO ylang – ylang pro zkrášlení vlasů