Kem E

INCI: Benzyl alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Aqua

skladem

 

Číslo produktu: 352
naše cena bez DPH: 48,8 Kč (1,9 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
59,0 Kč (2,4 EUR)

do košíku:
  35 ml  

Konzervant akceptovatelný pro přírodní kosmetiku, odpovídající standardům Ecocert, Soil Association. Je širokospektrální a i při velmi nízkém dávkování zabraňuje rozvoji plísní a bakterií.

Konzervant je  rozpustný ve vodě, glycerinu, nerozpustný v oleji, je bez jakéhokoliv zápachu a dávkuje se v množství 0,4-1,2%,  množství  0,6%  odpovídá dávce 8 kapek na 50 ml hotového produktu. Konzervant je účinný  v kyselejším prostředí pH 5,5 a méně.

Doporučené dávkování:

  • emulze 0,8-1,2%
  • sprchové gely, šampony - 0,5-0,80
  • pleťová tonika apod. - 0,5-1,0

Hotové produkty mají velmi dobrou stabilitu a vydrží při pokojové teplotě až 6 měsíců. Přidává se na konci emulgace při teplotě emulze pod 40°C

Je vhodný zejména do šamponů či sprchových gelů, masek na vlasy s obsahem okyselující složky, vodních gelů, pleťových tonik.

Skladování do 25°C mimo zdroj slunečního záření.