Úvod » Rostlinné oleje a másla » Kokosový olej BIO


        

Kokosový olej BIO

INCI: Cocos nucifera Oil

skladem

 

Číslo produktu: 209
naše cena bez DPH: 172,7 Kč (6,9 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
209,0 Kč (8,3 EUR)

do košíku:
  250 ml  

Kokosový olej v BIO kvalitě s delikátní kokosovou vůní. Má tendenci tuhnout při teplotě nižší než 25°C, což nijak nesnižuje jeho kvalitu. Jedná se o jeden z nejlepších olejů, který účinně brání dehydrataci pokožky. Pokožku změkčuje, zvláčňuje a poskytuje chladivý pocit při spálení sluncem. Je výborným olejem pro péči o vlasy, které udržuje silné a lesklé. Široce používaný olej pro výrobu mýdel, kterým zajišťuje pěnivost. Potravinářská kvalita.

Baleno v kosmetické 250 ml dóze nebo lahvi - dle ročního období.

Fyzikální vlastnosti: 
Při teplotách nad 25 °C bílá, až bílo‑žlutá olejovitá kapalina. Při nižších teplotách tuhá konzistence.

Bod tání: 
Cca 25 °C.

Relativní hustota: 
Při 20 °C cca 870 g/cm3.

Základní obsahové složky: 
Nasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina laurová (C12 : 0) cca 45 %, kyselina myristová (C14 : 0) cca 18 %, kyselina palmitová (C16 : 0) 10 %, kyselina kaprylová (oktanová) (C8 : 0) cca 8 %, kyselina kaprinová (dekanová) (C10 : 0) 7 %, kyselina stearová (C18 : 0) cca 3 %, kapronová (hexanová) (C6 : 0) 1 %; nenasycené mastné kyseliny – kyselina olejová (C18 : 1) 7 %, kyselina linolová (C18 : 2) 2 %. Dále obsahuje zanedbatelná množství stopových prvků: hořčík, vápník, draslík, sodík, měď, železo, fosfor. Taktéž malé množství vitamínu E.

Používá se zejména pro:

  • suchou a poškozenou pokožku

  • hrubou kůži bez elasticity

  • kudrnaté vlasy

  • suché a lámavé vlasy

  • roztřepené konečky