Úvod » Konzervanty a antioxidanty » Leucidal Complete - kompletní přírodní konzervant


        

Leucidal Complete - kompletní přírodní konzervant

INCI: Aqua, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Lactobacillus, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extrac

novinka

skladem

 

Číslo produktu: 355
naše cena bez DPH: 73,6 Kč (3,0 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
89,0 Kč (3,6 EUR)

do košíku:
  10 g  

Pro přírodní konzervaci. Je účinnější než běžně dostupné formy Leucidalu protože je nejen antibakteriální, ale i antimykotický. Ochrání vaše produkty před invazí bakterií, kvasinek i plísní, navíc má hydratační a kondicionační účinek.

 

Fyzikální vlastnosti: nahnědlá tekutina rozpustná ve vodě, zakalení není na závadu.

Dávkování: 2- 4%  účinný v rozmezí pH 3-8, stabilní do 70 °C, optimální dávkování 1,5 g na každých 50 g hotového výrobku, není vhodný do výrobků s obsahem xanthanové gumy

Použití: krémy (emulze), gely, šampony

Balení: 10 ml PET lahvičky s kapátkem

Z produktových listů

Leucidal Complete je směs antimikrobiální peptidové technologie. Jeden typ antimikrobiálních peptidů pochází původně z bakterií mléčného kvašení, Leuconostoc kimchii . L . kimchii je jeden z 15 druhů mikroorganismů, které tvoří směsnou kulturu používanou pro produkci korejské diety, známou jako kimchi, druh fermentovaného zelí. L . kimchii je schopen omezit růst jiných mikroorganismů tím, že okyseluje své životní prostředí, ale jak je běžné v přírodě, není spojen s omezením na jediný mechanismus obrany. Kromě okyselování svého prostředí také produkuje nový antimikrobiální peptid. Této vlastnosti využívá moderní technologie fermentace a biologického zpracování.

Druhý typ antimikrobiálního peptidu je vytvořen z fermentace Cocos nucifera (kokosový ořech) s Lactobacillus . Kokosový olej se tradičně používá k léčbě kožních onemocnění, kvasinkových infekcí, kožních onemocnění a dokonce i nohou sportovců. Okolo 50% celkového obsahu mastných kyselin v kokosovém oleji jsou triglyceridy středního řetězce (MCT), které vykazují přirozenou antimykotickou aktivitu. MCT, jako je kyselina laurová, pracují tím, že narušují buněčné struktury houby a ničí je předtím, než mohou způsobit infekci. Během fermentačního procesu jsou lipopeptidy katabolizovány MCT přítomnýmy v kokosové hmotě.

Přírodní antimikrobiální produkty jsou podobné syntetickým konzervačním systémům, protože jsou účinné proti bakteriím, nicméně nejvíce přirozené antimikrobiální produkty postrádají širokospektrální účinnost proti bakteriím a plísním, zejména kvasinkám a plísním. Leucidal® Liquid Complete využívá kombinaci peptidové technologie pro dodávání hydratačních a kondicionačních přínosů a poskytuje širokospektrální aktivitu k ochraně proti bakteriím, kvasinkám a plísním v jednom produktu.

Další výhoda

Studie zvlhčování pokožky byla provedena za použití neošetřené kontrolní plochy, obecné krémové báze a pokusu se stejnou krémovou bází obsahující 2,0% Leucidal Complete. Výsledky porovnávací hydratace z této studie ukazují, že přidání 2,0% Leucidal Complete zlepšilo hladiny vlhkosti o 42,01% po 24 hodinách a o 62,33% po čtyřech týdnech ve srovnání s neošetřenou kontrolou. V porovnání se základním krémem Leucidal  Complete zlepšilo hydrataci o 14,38% a po 24 hodinách a o 24,13% po čtyřech týdnech. Na základě těchto výsledků přidání tohoto inovativního přípravku poskytne formulátorovi příležitost využít jak přirozené antimikrobiální vlastnosti přípravku Leucidal Complete, tak jeho schopnost poskytovat silné hydratační vlastnosti kosmetické formulace.