Úvod » Rostlinné oleje a másla » Makadamiový olej


        

Makadamiový olej

INCI: Macadamia ternifolia Oil

skladem

 

Číslo produktu: 212
objemové varianty
naše cena bez DPH: 78,5 Kč (3,1 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
95,0 Kč (3,8 EUR)

do košíku:
  100 ml  

Makadamiový olej  lisovaný za studena. Velmi snadno se nanáší na pokožku, přičemž zanechává pocit hladkého a sametového povrchu - vhodný masážní olej. Připisují se mu restrukturalizační účinky, je proto vnodný pro zralou ale icitlivou pleť. Má pozitivní vliv na popraskanou pokožku. Je vhodný i do vlasové kosmetiky, zejména do zábalů.

Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina, s charakteristickou lehce oříškovou vůní.

Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm3.

Základní obsahové složky:

nenasycené mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) 61,1 %, palmitolejová (C16:1) 17,4 %, palmitová (C16:0) 3,3 %, linolová (C18:2) 2,4 %,  arachidiová (C20:0) 2,7 %, eicosenoiová (C20:1) 2,6 % vitaminy E a A.

Používá se zejména pro:

  • prevence strií

  • rosacea

  • nevyvážená pokožka

  • křehká, citlivá a zralá pleť

  • masážní olej

  • barvené a poškozené vlasy

Vhodné kombinace:

  • s EO mandarinka a bambuckým máslem a olejem z pšeničných klíčků jako prevence strií

  • s EO ylang-ylang a ricinovým olejem pro zkrášlení vlasů

  • s EO cypřiš a jalovec pro masáž nohou