Úvod » Rostlinné oleje a másla » Neemový olej


        

Neemový olej

INCI: Azadirachta indica Seed Oil

skladem

 

Číslo produktu: 222
objemové varianty
běžná cena 119,00 Kč (4,65 EUR)
naše cena bez DPH: 90,08 Kč (3,52 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
109,00 Kč (4,26 EUR)

do košíku:
  100 ml  

Olej lisovaný za studena ze semen plodu zederachu indického. Neemový olej obsahuje azadirachtin, který je velmi účinnýproti mikrobům. Má antibakteriální, protimykotické a insekticidní vlastnosti. Jedná se o velmi výživný olej, má změkčující a zklidňující vlastnosti. Používá se i proti vším.

Fyzikální vlastnosti: hnědá hustá olejovitá kapalina, s výraznou vůní podobnou česneku.

Bod tuhnutí: cca 4 °C

Relativní hustota: při 20 °C cca 0,92 - 0,97 g/cm3.

Základní složky: kyselina palmitová (C 16:0) 18%, kyselina lionolová (C 18:2) 12%, kyselina olejová (C18:1) 30%, kyselina stearová (C 18:0) 15%, kyselina arachidová (C 20:0) 2%,

Země původu : Indie

Změna dodavatele


Používá se zejména pro (zevně):

  • pokožku zatíženou akné

  • pokožku s lupenkou a ekzémy

  • proti kožním parazitům

  • pleť zatíženou mykózami

  • proti vším

Vhodné kombinace:

  • s EO palmarosa proti mykózám

  • s EO tea tree proti bakteriím

  • s EO geránium, citronela a eukalyptus proti komárům

  • s EO levandule a geránium proto vším

Tipy:

  • pozor na obsah silic v oleji, nepoužívejte v okolí očí a doporučujeme provézt test kožní snášenlivosti