Úvod » Rostlinné oleje a másla » Olej z černého kmínu


        

Olej z černého kmínu

INCI: Nigella sativa Seed Oil

skladem

 

Číslo produktu: 223
objemové varianty
naše cena bez DPH: 131,4 Kč (5,2 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
159,0 Kč (6,3 EUR)

do košíku:
  100 ml  

Olej lisovaný za studena ze semínek černuchy seté je velmi oblíbeným olejem na Středním východě. Je srovnatelný s pupalkovým a brutnákovým olejem, bohatý na nenasycené mastné kyseliny. Působí protizánětlivě a léčí infekce pokožky. Je ideálním nosným olejem pro aromaterapeutické ošetření při oslabené imunitě, nachlazení a dýchacích potížích. Je silným antioxidantem, bojuje proti vzniku volných radikálů a chrání pokožku před stárnutím. Je velmi výživný a regenerační, obnovuje jemnost a pružnost pokožky. Posiluje lámavé nehty a vlasy.

Fyzikální vlastnosti: hnědá až hnědočervená hustá olejovitá kapalina, s výraznou vůní po kmínu.

Bod tuhnutí: cca 4 °C

Relativní hustota: při 20 °C cca 0,91 - 0,93 g/cm3.

Základní složky: kyselina palmitová (C 16:0) 12%, kyselina lionolová (C 18:2) 56%, kyselina olejová (C18:1) 23%, kyselina stearová (C 18:0) 3%, kyselina linolenolová (C 18:3) 0,3%, vitamín E, nigellin, nigenoll, karotenoidy, železo, fosfor

Změna dodavatele

Používá se zejména pro (zevně):

  • pokožku zatíženou akné

  • pokožku s lupenkou a ekzémy

  • udržení mladistvé pleti

  • pleť zatíženou mykózami

  • křehké nehty

  • lámavé a suché vlasy

Vhodné kombinace:

  • s EO jalovcem a tymiánem a třezalkovým macarátem ke zklidnění zánětů kůže

  • s EO tea tree, citron a rozmarýna proti akné a kožním infekcím

  • s EO palmarosa proti plísňovým infekcím a exémům

Tipy:

  • pozor na obsah silic v oleji, nepoužívejte v okolí očí a doporučujeme provézt test kožní snášenlivosti