Úvod » Aktivní látky » Opuncia - lipoactiv


        

Opuncia - lipoactiv

INCI: Brassica Campestris Seed Oil, Opuntia Fiscus Indica Flower Extract, Camelina Sativa Seed Oil

novinka

skladem

 

Číslo produktu: 318
naše cena bez DPH: 98,3 Kč (3,9 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
119,0 Kč (4,7 EUR)

do košíku:
  10 ml  

Opuncie je rostlina z čeledi kaktusovitých. Pochází z Mexika, ale je hojně rozšířena v celém středomoří. Plody opuncie byly původně, a stále jsou, využívány jako ovoce. Obsahují značné množství vitamínů, minerálů a dalších, biologicky cenných látek. Mladé zelené části rostliny byly v minulosti používány stejně jako listy aloe.  Později bylo zjištěno, že olej obsažený v semenech je velmi bohatý na vitamín E, omega-6 kyseliny a steroly. Olej  je výjimečnou přísadou pro boj proti známkám stárnutí pokožky. Je skvělý pro udržení pružnosti a tónu pleti. Výtěžnost oleje je ale velmi malá, proto se v kosmetickém průmyslu využívají i další části rostliny.

Opuncie - Lipoactiv je aktivní olejovitá surovina, která je získávána patentovanou extrakcí květů a mísením macerátu se lničkovým olejem. Výsledná surovina prokazatelně (in vivo a in tube testy) zlepšuje regulaci bariérové funkce pokožky, udržuje potřebnou míru hydratace zejména zralé pleti a  zároveň obsahuje lipidové sloučeniny s velmi dobrou afinitou, které jsou potřebné pro membránovou fluiditu.Certifikace Ecocert,Cosmos.

Fyzikální vlastnosti: žlutý olej s rostlinnou vůní, rozpustný v oleji

Balení: 10 ml skleněná lékovka s kapací vložkou

Dávkování: 1 - 5 %

Klíčové složky: esenciální mastné kyseliny linoleová omega 6 a linolenic omega 3, vitamín E, flavonoidy

Skladování: při pokojové teplotě, mimo dosah dětí, vyhněte se kontaktu s očima, pouze k vnějšímu užití, mimo dosah slunce

Země původu: Francie

Vlastnosti

  • regeneruje pokožku do hloubky
  • obnovuje lipidovou bariéru pokožky
  • udržuje potřebnou fluiditu buněčných membrán
  • ochraňuje buňky před oxidativním stresem

Použití:

  • pro suchou, zralou a dehydratovanou pokožku
  • do pleťových sér