Úvod » Aktivní látky » Oxid zinečnatý 100 g


        

Oxid zinečnatý 100 g

INCI: Zinc oxide

skladem

 

Číslo produktu: 324
Hmotnostní varianty
běžná cena 64,0 Kč (2,6 EUR)
naše cena bez DPH: 48,8 Kč (2,0 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
59,0 Kč (2,4 EUR)

do košíku:
  100 g  

Oxid zinečnatý je bílý pigment, který se používá jako jedna z nezbytných surovin pro výrobu kosmetiky určené pro citlivou či problematickou pleť, a to pro své čistící, antibakteriální  a antimykotické vlastnosti. NEOBSAHUJE NANOČÁSTICE.

Přidává se do krémů určených na aknózní pleť, do zklidňujících krémů pro citlivou a podrážděnou pokožku, do mastí na ochranu pleti zadečku u dětí aj.

Bílá barva oxidu zinečnatého se využívá pro tvorbu základů minerálních makeupů, tvářenek i stínů a dokonce i rtěnek. Má přirozený UV faktor.

Je nerozpustný ve vodě i v oleji a používá se tedy v disperzi. Při výrobě krémů či tělových mlék je proto vhodné ho začleňovat ihned při vmíchání vodní fáze do olejové, dokud je emulze tekutá. Později se velmi těžko rozmíchává.

Fyzikální vlastnosti: bílý prášek bez zápachu, balený v zip sáčku

Skladování: mimo dosah dětí, od zdroje průvanu, v suchu, při pokojové teplotě

Dávkování:

Do emulzí se přidává v množství 2 - 10% - u vyššího množství už může být patrný bílý film

Do minerální kosmetiky v množství 1 – 60%

Do balzámů na rty se přidává v množství kolem 4% - na jednu balzámovou trubku tak připadne cca 0,4 g.