Úvod » Aktivní látky » Pentylene Glycol Green 100 ml


        

Pentylene Glycol Green 100 ml

INCI: Pentylene Glycol

skladem

 

Číslo produktu: 322
naše cena bez DPH: 164,5 Kč (6,6 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
199,0 Kč (7,9 EUR)

do košíku:
  100 ml  

Pentylen Glycol Green je multifunkční surovina. Na rozdíl od běžně dostupných Pentylen Glycolů je vyráběn z cukrové třtiny a kukuřice (z odpadních materiálů), díky čemuž má certifikaci Ecocert a Cosmos. Pentylen má výrazné zvlhčující a zvláčňující účinky. Může působit jako solubizátor, vykazuje skvělé extrakční účinky a mírné antibakteriální účinky (pro využití antibakteriálních účinků se doporučuje přidání až po dokončení procesu emulgace). Pomáhá hydratovat gelační činidla typu xanthanová guma.

Jako extrakční činidlo  vykazuje stejnou či mírně vyšší míru extrakce, ve vodě a alkoholu rozpustných látek, než ethanol (při zahřívání na 70-80°C, extrakce velmi malých částí po dobu 15 minut). Postup extrakce naleznete na blogu a v mém videu.



Fyzikální vlastnost: čirá tekutina bez zápachu, rozpustná ve vodě a alkoholu, baleno v PET lahvi


Dávkování: 2-5%, lze začlenit do jakéhokoliv hotového produktu, při tvorbě emulzí  jako podpora konzervace se přidává se ke konci emulgování v množství 2 % - pozor, může změnit kompaktibilitu emulzí, je lépe jej vyzkoušet na malém vzorku.


Skladování: při pokojové teplotě, mimo dosah dětí, nepolykejte, vyhněte se kontaktu s očima, pouze k vnějšímu užití, použijte rukavice

Vlastnosti

  • zvlhčuje a zvláčňuje pokožku
  • extrakční činidlo
  • solubizátor
  • mírné antibakteriální účinky - podpora zejména konzervantů
Používá se pro:
  • všechny typy pokožky
  • pleťová séra, emulze, tonika

Srovnávací analýza extraktů Pentylen Green x Ethanol