Úvod » Aktivní látky » Provitamín B5 - panthenol


        

Provitamín B5 - panthenol

INCI: panthenol

skladem

 

Číslo produktu: 326
objemové varianty
naše cena bez DPH: 197,5 Kč (7,9 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
239,0 Kč (9,5 EUR)

do košíku:
  250 ml  

Panthenol je vysoce účinnou aktivní látkou, která je prospěšná nejen vlasům, ale i pokožce. Dá se tedy říci, že má doslova univerzální použití.

Tento vitamin se často proto používá například v šamponech. Váže se na povrch keratinu a zajišťuje soudržnost vlasového vlákna, takže je silnější a jasnější. Na pokožce má stimulující účinky a  hraje důležitou roli v procesu hojení kůže.

Fyzikální vlastnost: čirý gel bez zápachu, rozpustný ve vodě, baleno v PET lahvi

Složení: 75% panthenol ve vodním roztoku

Dávkování: 2-5%, lze začlenit do jakéhokoliv hotového produktu, při tvorbě emulzí se přidává se ke konci

Skladování: při pokojové teplotě, mimo dosah dětí, nepolykejte, vyhněte se kontaktu s očima, pouze k vnějšímu užití

Vlastnosti

  • léčí a regeneruje pokožku
  • protizánětlivý, zklidňuje svědšní a pálení
  • má hydratační účinky, udržuje pokožku hebkou a měkkou
  • posiluje vlasové vlákno
  • obnovuje lesk a krásu vlasů
  • stimuluje růst vlasů
Používá se pro:
  • péči o podrážděnou, citlivou a poškozenou pokožku
  • problematickou pokožku
  • spálenou pokožku
  • všechny typy vlasů
  • pro poškozené vlasy - roztřepené konečky