Úvod » Aktivní látky » Rakytníkový CO2 extrakt - 10 ml


        

Rakytníkový CO2 extrakt - 10 ml

INCI: Hippophae rhamnoides Fruit Extract

skladem

 

Číslo produktu: 339
naše cena bez DPH: 90,1 Kč (3,6 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
109,0 Kč (4,4 EUR)

do košíku:
  10 ml  

CO2 extrakt  z dužniny plodů rakytníku řešetlákového se získává nejmodernějším způsobem extrakce oxidem uhličitým za pomoci nadkritického tlaku při pouhých 30°C. Takto získaný olej vykazuje několikanásobně vyšší obsah pleti prospěšných látek než rakytníkový olej lisovaný za studena. Extrakt je bohatý na fytosteroly, karotenoidy, kyselinu palmitovou a palmitoolejovou. Jedná se o ideální surovinu pro přípravu na slunění i pro udržení opálení, bojuje proti předčasnému stárnutí.

Vlastnosti:

  • silný antioxidant,velmi dobře bojuje s účinky UV záření, zabraňuje tvorbě vrásek a jemných linek
  • vysoký obsah karotenoidů
  • regenerační a uklidňující
  • změkčuje a zjemňuje pokožku

 

Vhodný pro použití u produktů, které:

  • zabraňují předčasnému stárnutí pokožky
  • chrání buňky před oxidačním poškozením
  • uklidňují, po i před slunění
  • pomáhají bojovat s následky slunečního záření
  • podporují regeneraci buněk
  • dodávají pleti zářivý podtón

Základní obsahové složky aktuální šarže: kyselina palmitová (C 16:0) 34,5 %, kyselina palmitoolejová (C 16:1) 31,9 %, kyselina olejová (C18:1) 21,1 %, kyselina vakcenová (C18:1 n9) 6,4 %, kyselina linoleová (C18:2) 4 %  vitamíny A, E, karotenoidy, fytosteroly.

Fyzkální vlastnosti: tmavě oranžová olejovitá kapalina rozpustná v tucích, snadno dispergovatelná v alkoholu, hustota 0,914 g/cm3,  ideálně přidávat ke konci emulgování

Skladování: v temnu nejlépe do 22°C

Balení - skleněná lékovka

Používá se v dávce 1-5%,