Úvod » Rostlinné oleje a másla » Ricinový olej 100 ml


        

Ricinový olej 100 ml

INCI: Ricinus communis Oil

skladem

 

Číslo produktu: 231
naše cena bez DPH: 48,8 Kč (2,0 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
59,0 Kč (2,4 EUR)

do košíku:
  100 ml  

Olej  lisovaný za studena s vysokou viskozitou, který je již od starověku používán jako čistící prostředek v péči o pleť. Posiluje a podporuje růst nehtů, vlasů a řas. Díky vysoké viskozitě se používá do dekorativní kosmetiky, protože zajišťuje velmi dobrý rozptyl pigmentů a poskytuje lesk. Má hojivé účinky a je vhodným olejem pro boj s pigmentovými skvrnami.

Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina téměř bez vůně.

Relativní hustota: při 20 °C cca 0,962 g/cm3.

Základní obsahové složky aktuální šarže: kyselina palmitová (C 16:0) 1,1 %, kyselina ricinoleová 87/8 %, kyselina olejová (C18:1) 3,8 %, kyselina linolová (C18:2) 4,7 %  vitamíny A, D, E, karotenoidy, fytosteroly.vitaminy E a A.

 

Používá se především pro:

  • péči o poškozenou kůži

  • pro citlivou pleť

  • v boji proti pigmentovým skvrnám

  • pleť zatíženou kožními infekcemi, akné

  • roztřepené a lámavé vlasy

  • křehké nehty

  • posilování řas

  • produkty pro péči o rty

Vhodné kombinace:

  • s EO celer, kadidlo a mrkev proti pigmentovým skvrnám

  • s EO grep, vavřín a šalvěj muškátová proti vypadávání vlasů

  • s EO citron a ylan-ylang pro masáž nehtové kůžičky

Tipy:

  • pozor, jedná se o silné projímadlo

  • díky své viskozitě je vhodné jej kombinovat s jinými