Úvod » Minerální pudry, pigmenty » Sericite slída, 30g


        

Sericite slída, 30g

INCI: Mica

skladem

 

Číslo produktu: 556
Hmotnostní varianty
naše cena bez DPH: 45,5 Kč (1,8 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
55,0 Kč (2,2 EUR)

do košíku:
  30 g  

Jedná se o funkční plnidlo, 100% minerálního původu.  Používá se jako jedna z nezbytných surovin pro výrobu minerální kosmetiky nebo krémů s mírným opalizujícím efektem. Je průsvitný, zajišťuje optimální rozptýlení pigmentů, vyznačuje se dobrou přilnavostí k pokožce a prodlužuje tak trvanlivost minerální kosmetiky.

Je nerozpustný ve vodě i v oleji a používá se  v disperzi. Při výrobě krémů je vhodné ho rozmíchat v malém množství glycerínu, nebo oleji,  popřípadě ho začleňovat ihned při vmíchání vodní fáze do olejové, dokud je emulze tekutá (pozor práší).

Fyzikální vlastnosti: jemný bílý prášek bez zápachu o velikosti částit 5-15 mikrometrů, balený v zip sáčku, v kosmetické kvalitě - dosahuje vysoké chemické a biologické čistoty

Skladování: v suchu, při pokojové teplotě

Bezpečnost: jedná se o jemný prášek, nevdechujte, nepracujte u zdroje průvanu (ventilace), skladujte mimo dosah dětí, vyvarujte se přímému kontaktu s očima, dodržujte dávkování, při manipulaci se doporučuje maska

Dávkování:

Do emulzí se přidává v množství 1 - 10%

Do minerální kosmetiky až 90%.

Vyrobeno v EU