Úvod » Rostlinné oleje a másla » Slunečnicový olej


        

Slunečnicový olej

INCI: Helianthus annuus seed oil

skladem

 

Číslo produktu: 234
objemové varianty
naše cena bez DPH: 61,98 Kč (2,42 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
75,00 Kč (2,93 EUR)

do košíku:
  250 ml  

Slunečnicový olej lisovaný za studena má vysoký obsah vitamínu E je znám pro své výrazně zvláčňující a regenerační vlastnosti a udržuje dobrý vzhled pokožky. Při dlouhodobém používání může pleť vysušovat, proto je v tomto případě vhodná kombinace například s mandlovým olejem.  Díky své dostupnosti a ceně je výborným olejem pro maceraci bylin.

Fyzikální vlastnosti: žlutá olejovitá kapalina s lehkou vůní po slunečnici.

Relativní hustota: při 20 °C cca 0,915 g/cm3.

Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny -hlavní podíl kyselina alfa a beta linolová (C18:2) cca 70%, olejová (C18:1) cca 18%, vitaminy, karotenoidy a lecitin.

Používá se zejména pro:

  • péči o mdlou pleť

  • péči o suchou pleť

Vhodné kombinace

  • s EO sladký pomeranč a geránium proti vysušování pleti

  • s EO heřmánek jako změkčující prostředek

Země původu: Česká republika