Smrk

INCI: Picea abies Oil

skladem

 

Číslo produktu: 057
naše cena bez DPH: 45,5 Kč (1,8 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
55,0 Kč (2,2 EUR)

do košíku:
  10 ml  

Popis:

Stálezelý strom se šupinatou kůrou a větvemi vyrůstajícími v přeslenech. Silice se získává parovodní destilací jehličí a koncových jehliček.

Hlavní složky:

alfa a beta-pinen, kampfen, felandren, santen, myrcen, terpenylacetát

Účinky:

uklidňuje, stimuluje činnost kůry mozkové, onemocnění dýchcích cest, nastydnutí, chřipka, bronchytida, podporuje pocení, prokrvuje, svalová únava, revmatismus

Kosmetické využití:

zlepšuje činnost vlasové pokožky

Doporučené kombinace:

řebříček, eukalyptus, šalvěj,  máta, myrta, myrha

Rozpustný v oleji a vysokoprocentním alkoholu.

Země původu: Rusko

Zdroj:

BARBORA NOVÁKOVÁ, Zbyněk Šedivý. Praktická aromaterapie: přirozená cesta ke zdraví, kráse a vitalitě. Praha: Pragma, 1996. ISBN 80-720-5371-X.