Úvod » Emulgátory a vosky » Sojový lecithin 100 g


        

Sojový lecithin 100 g

INCI: Lecithin

skladem

 

Číslo produktu: 406
naše cena bez DPH: 48,8 Kč (1,9 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
59,0 Kč (2,4 EUR)

do košíku:
  100 g  

Sójový lecitin je zajímavý rostlinný emulgátor, který má zvláčňující  účinky a vyniká  vynikající afinitou s pokožkou. Lecitiny jsou přírodní emulgátory přítomné zejména v sójových bobech, slunečnicových semenech a řepkovém oleji a ve vaječném žloutku. Náš lecitin se extrahuje z garantovaných non-GMO sójových bobů. Začleněný do emulzí, bude zyšovat stabilitu při zachování poměrně tekuté textury, hedvábné na dotek. Kromě toho je velmi dobře snášen citlivou pokožkou. Sójový lecitin způsobuje mírně nažloutlé zabarvení krémů.

Země původu: s ohledem na různý původ zracovávané soji (ne GMO) není výrobcem specifikován

Fyzikální vlastnosti: hustá hnědá kapalina balená v PET lahvičkách.

Dávkování: 3-5% rozpustný v olejích při 52 - 55°C

Vlastnosti:

  • emulgátor za studena - je třeba emulze stabilizovat až 0,5% xanthanové gumy
  • ko-emulgátor, stabilozuje emulzi
  • texturizační činidlo - emulze jsou příjemnější na dotek, hedvábné
  • změkčuje pokožku
  • zabraňuje dehydrataci
  • má velice dobrou afinitu s pokožkou
  • vhodný i pro citlivou pleť
  • vhodný pro ekzematiky
  • vhodný do vlasových produktů - do balzámů