Úvod » Emulgátory a vosky » Stearin, 250g


        

Stearin, 250g

INCI: Palmitic/stearic acid

skladem

 

Číslo produktu: 412
naše cena bez DPH: 62,0 Kč (2,5 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
75,0 Kč (3,0 EUR)

do košíku:
  250 g  

Ko-emulgátor rostlinného původu, široce používaný profesionály. Stearin slouží v emulzích jako zahušťovadlo, stabilizátor a změkčovač. Je široce používán v kosmetickém i potravinářském průmyslu pro schopnost poskytnutí silné krémovité a změkčující textury se svěžím a příjemným pocitem na dotek. Snadno se kombinuje s dalšími emulgátory a ko-emulgátory. Je vhodný i pro výrobu svíček. Slouží také k zahuštění samotných olejů.

Popis: bílé vločky balené v zip sáčku

Typ emulze: olej ve vodě, ko-emulgátor, rozustný v oleji při cca 55 °C

Typ pleti: všechny, obzvláště pro suchou

Koncentrace: 2-10% jako ko-emulgátor, 2-30% jako zahušťovadlo pro olejové masti a másla a balzámy,

10-20% do svíček

Vlastnosti:

  • ko-emulgátor zvyšující stabilitu emulzí
  • zahušťuje emulze a oleje a dodává pocit plnosti  a krémovitosti textury,
  • změkčuje pokožku aniž by ji zatěžoval mastným filmem
  • zabraňuje dehydrataci pokožky
  • s jeho pomocí lze vytvořit z oleje mast (90% oleje 10-15% stearinu) a dokonce až máslo (75% oleje 25% stearinu)

Použití:

  • tělové krémy
  • tělová hustá mléka
  • hutné pleťové krémy
  • masti a másla z olejů
  • balzámy na rty
  • svíčky