Úvod » Emulgátory a vosky » Sucragel


        

Sucragel

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil & Glycerin & Aqua & Sucrose Laurate

skladem

 

Číslo produktu: 413
naše cena bez DPH: 139,7 Kč (5,6 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
169,0 Kč (6,7 EUR)

do košíku:
  50 g  

Emulgátor 100% rostlinného původu použitelný za studena, schválený COSMOS. Tento emulgátor snadno vytváří olejové gely za studena, které se při styku s vodou mění na mléko. Je ideální pro vytváření velmi lehkých mlék z termolabilních olejů a květinových vod, kde si přejeme zachovat co nejvíce cenných látek. Lze ho použít i jako solubizátor například pro začlenění esenciálních olejů do koupele.

Popis: gel v PET lahvičce, pH 6,87, hustota při 20°C 1,089

Typ emulze: olej ve vodě

Typ pleti: všechny, obzvláště pro suchou a citlivou

Koncentrace: 6-99%

Vlastnosti:

  • kapalný emulgátor použitelný za studena
  • velmi jemný pro citlivou a křehkou pokožku
  • zabraňuje dehydrataci pokožky

Použití:

  • lehké fluidy
  • stříkací tělová mléka
  • olejové čistící gely a peelingy
  • tělové mléka pro batolata

Postup výroby olejovitého hustého gelu:

20 % Sucragelu

80 % oleje nebo směsi olejů (lpe si směs připravit)

Do misky odvážíme Sucragel, přidáme malé množství oleje a intenzivně mícháme metličkou. Směs zmléční. Pomalu po částech přidáváme olej a velmi intenzivně mícháme. Směs pomalu zhoustne a opět se stane čirou. Pokud nemícháme dostatečně intenzivně, nebo přidáme najednou příliš mnoho oleje, gel nevznikne. Gel se pak může stát výchozí surovinou buď pro tvorbu peelingů, nebo do části lze přimíchat v poměru cca 2:8 (více vody) mírně xanthanovou gumou nebo Sucraclearem zahuštěnou vodní fázi.