Novinky
23.06.2021
Tipy na zvládnutí horkých letních dní
Zajímá vás, jak nejlépe za pomoci DIY kosmetiky zvádnout horké letní dny? Shrnula jsem pro vás osvědčené tipy do videa. číst celé
09.02.2021
Tématická videa
Videa jsou skvělá k seznámení se s mnoha surovinami. V horním menu přibyla záložka Blog, kde budeme zveřejňovat videa k různým tématům nebo k suroviná... číst celé
27.02.2021
Novinky v surovinách
Do sortimentu jsme zařadili 4 nové suroviny. Podívejte se na blog a seznamte se s brokolicovým olejem, baobabovým olejem a másly kokum a murumuru. číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Minerální a rostlinné pudry, pigmenty
  3. Bílý pigment do krémů a rtěnek - Boron nitride, 10g

Bílý pigment do krémů a rtěnek - Boron nitride, 10g

INCI: Boron nitride

Jedná se o funkční anorganické plnidlo s hexagonální krystalicko destičkovou strukturou. Výrazně zvyšuje hmatové vlastnosti výsledných produktů. Má t... celý popis
Dostupnost
Skladem > 5 ks
79,0 Kč
65,3 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:550
Hlídat cenu / dostupnost
  • Kompletní specifikace
  • Bílý pigment do krémů a rtěnek - Boron nitride, 10g
    Bílý pigment do krémů a rtěnek - Boron nitride, 10g
    Skladem > 5 ks
    79,0 Kč
    65,3 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Jedná se o funkční anorganické plnidlo s hexagonální krystalicko destičkovou strukturou. Výrazně zvyšuje hmatové vlastnosti výsledných produktů. Má tři významné vlastnosti - zmatňuje, zaručuje soft focus ("zneviditelňuje vrásky" díky schopnosti odrážet světlo) a zlepšuje texturu, vše i při nízké koncentraci. Používá se jako jedna z nezbytných surovin pro výrobu BB krémů nebo rtěnek, popřípadě tělových krémů. Zlepšuje roztíratelnost a snižuje mazlavý pocit některých formulací (rtěnky, balzámy).

Je nerozpustný ve vodě i v oleji a používá se  v disperzi. Při výrobě krémů či tělových mlék je vhodné ho rozmíchat v malém množství glycerínu, nebo oleji,  popřípadě ho začleňovat ihned při vmíchání vodní fáze do olejové, dokud je emulze tekutá (pozor práší).

Fyzikální vlastnosti: lipofilní jemný bílý prášek bez zápachu o velikosti částit 6-12 mikrometrů, balený v zip sáčku, v kosmetické kvalitě - dosahuje vysoké chemické a biologické čistoty

Skladování: v suchu, při pokojové teplotě

Bezpečnost: jedná se o jemný prášek, nevdechujte, nepracujte u zdroje průvanu (ventilace), skladujte mimo dosah dětí, vyvarujte se přímému kontaktu s očima, dodržujte dávkování, při manipulaci se doporučuje maska

Dávkování:

Do emulzí se přidává v množství 1 - 7% - podle množství vytváří patrný bílý film, čím více je v konečném produktu vody, tím méně pigmentu se doporučuje do produktu přidat.

Do rtěnek a krycích tyčinek se přidává v množství až 15% - na jednu balzámovou trubku tak připadne  max. 0,7 g.

Do pudrů od 3 %,horní limit stanoven není. Tato forma je vhodná do kopmaktních pudrů.

Vyrobeno v EU

 

ThePay – Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, Equa Bank, superCASH, Sberbank, QR platba, Bitcoin

Proč nakupovat u nás

Nabízíme jedinečné aktivné látky

Poradenství je pro nás samozřejmostí

Inspirativní blogy s více jak 500 recepty

www.mishabeauty.cz

www.mishabeauty.org

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.