Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Rostlinné oleje a másla » Meruňkový olej lisovaný za studena


        

Meruňkový olej lisovaný za studena

INCI: Prunus armeniaca Oil

skladem

 

Číslo produktu: 214
naše cena bez DPH: 81,8 Kč (3,3 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
99,0 Kč (4,0 EUR)

do košíku:
  100 ml  

Meruňkový olej lisovaný za studena. Tento olej je znám pro svou schopnost boje proti vráskám a revitalizace všech typů pleti. Je velmi ceněn pro svou schopnost doslova prosvítit mdlou a unavenou pleť a dokáže připravit pokožku na letní slunečné období. Je vynikajícím prostředkem pro změkčení i té nejsušší pokožky, aniž by jí zatěžoval mastným filmem. Posiluje pleti vlastní hydro-lipidový film, díky čemuž chrání pokožku před hydratací. Je nejlepší volbou pro výrobu dětských krémů.

Fyzikální vlastnosti: světle oranžová olejovitá kapalina, s  hořce sladkou vůní .

Bod tuhnutí: cca 6 °C

Relativní hustota: při 20 °C cca 0,917 g/cm3.

Základní obsahové složky aktuální šarže:

nenasycené mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) 66,9%, linolová (C18:2) 25,4 %, palmitová (C16:0) 5,3 %, stearová (C18:0) 1,2 %, vitaminy A a E, lecitin.

Používá se zejména pro:

  • unavenou a mdlou pleť bez života

  • suchou a vrásčitou pleť na krku

  • devitalizovanou pleť

Vhodné kombinace:

  • s EO mrkev a karotkovým macarátem pro tvorbu „opalovacích“ olejů

  • s jojobovým a lískooříškovým olejem pro péči o normální plet

  • s bambuckým a kakaovým máslem pro péči o velmi suchou pleť

Tipy:

  • čistý nebo ve směsi s jinými oleji a EO jako masážní olej

 

Možný způsob využití - tuhý parfém:

6 g bambuckého másla

6 g meruňkového oleje

3 g včelího vosku

20 kapek EO sladký pomeranč
15 kapek EO ylang ylang
10 kapek EO santal