Novinky
08.08.2021
Tipy na přepočítávání receptů i využití surovin s končící expirací
Na našem blogu najdete dvě videa, kde Vám poradím, jak jednoduše přepočítávat recepty, když potřebujete jiné množství hotového produktu. Ve druhém vid... číst celé
23.06.2021
Tipy na zvládnutí horkých letních dní
Zajímá vás, jak nejlépe za pomoci DIY kosmetiky zvádnout horké letní dny? Shrnula jsem pro vás osvědčené tipy do videa. číst celé
09.02.2021
Tématická videa
Videa jsou skvělá k seznámení se s mnoha surovinami. V horním menu přibyla záložka Blog, kde budeme zveřejňovat videa k různým tématům nebo k suroviná... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Aktivní látky
  3. Oxid zinečnatý 50g

Oxid zinečnatý 50g

INCI: Zinc oxide

Oxid zinečnatý je bílý pigment, který se používá jako jedna z nezbytných surovin pro výrobu kosmetiky určené pro citlivou či problematickou pleť, a t... celý popis
Dostupnost
Skladem > 5 ks
39,0 Kč
32,2 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:323
Hlídat cenu / dostupnost
  • Kompletní specifikace
  • Oxid zinečnatý  50g
    Oxid zinečnatý 50g
    Skladem > 5 ks
    39,0 Kč
    32,2 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

Oxid zinečnatý je bílý pigment, který se používá jako jedna z nezbytných surovin pro výrobu kosmetiky určené pro citlivou či problematickou pleť, a to pro své čistící, antibakteriální  a antimykotické vlastnosti. NEOBSAHUJE NANOČÁSTICE.

Přidává se do krémů určených na aknózní pleť, do zklidňujících krémů pro citlivou a podrážděnou pokožku, do mastí na ochranu pleti zadečku u dětí aj.

Bílá barva oxidu zinečnatého se využívá pro tvorbu základů minerálních makeupů, tvářenek i stínů a dokonce i rtěnek. Má přirozený UV faktor.

Je nerozpustný ve vodě i v oleji a používá se tedy v disperzi. Při výrobě krémů či tělových mlék je proto vhodné ho začleňovat ihned při vmíchání vodní fáze do olejové, dokud je emulze tekutá. Později se velmi těžko rozmíchává.

Fyzikální vlastnosti: bílý prášek bez zápachu, balený v zip sáčku

Skladování: mimo dosah dětí, od zdroje průvanu, v suchu, při pokojové teplotě

Dávkování:

Do emulzí se přidává v množství 2 - 10% - u vyššího množství už může být patrný bílý film

Do minerální kosmetiky v množství 1 – 60%

Do balzámů na rty se přidává v množství kolem 4% - na jednu balzámovou trubku tak připadne cca 0,4 g.

 

ThePay – Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, Equa Bank, superCASH, Sberbank, QR platba, Bitcoin

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.