Novinky
09.02.2021
Tématická videa
Videa jsou skvělá k seznámení se s mnoha surovinami. V horním menu přibyla záložka Blog, kde budeme zveřejňovat videa k různým tématům nebo k suroviná... číst celé
27.02.2021
Novinky v surovinách
Do sortimentu jsme zařadili 4 nové suroviny. Podívejte se na blog a seznamte se s brokolicovým olejem, baobabovým olejem a másly kokum a murumuru. číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Aktivní látky
  3. Pentylene Glycol Green 250 ml

Pentylene Glycol Green 250 ml

INCI: Pentylene Glycol

  Chcete získat z bylin co nejvíce aktivních látek? Vadí vám líh, protože vysušuje? Pak využijte jedinečných vlastností Pentylenu, který  z bylin dosl... celý popis
Dostupnost
Skladem > 5 ks
Běžná cena
422,0 Kč
Ušetříte
63,0 Kč
359,0 Kč
296,7 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:322a
Hlídat cenu / dostupnost
  • Kompletní specifikace
  • Pentylene Glycol Green  250 ml
    Pentylene Glycol Green 250 ml
    Skladem > 5 ks
    359,0 Kč
    296,7 Kč bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace

 

Chcete získat z bylin co nejvíce aktivních látek? Vadí vám líh, protože vysušuje? Pak využijte jedinečných vlastností Pentylenu, který  z bylin doslova vytáhne vše, co je rozpustné ve vodě i v tucích.

Vlastnosti:

- zvlhčuje a zvláčňuje pokožku (má hydratační účinky)

- extrakční činidlo - je schopný z rostlin vylouhovat ve vodě a v tucích rozpustné látky

- solubizátor- umožňuje rozptýlení tukových částí ve vodní fázi

- mírné antibakteriální účinky - podporuje účinek konzervantů

 

Co s tím?

Použijte do všech pleťových produktů s vodní  nebo tukovou složkou. Přidejte ve fázi chladnutí (při podpoře konzervace), nebo do hotového produktu.

Fyzikální vlastnosti a skladování: čirá tekutina bez zápachu, rozpustná ve vodě a alkoholu, baleno v PET lahvi,  skladujte při pokojové teplotě, mimo dosah dětí, nepolykejte, vyhněte se kontaktu s očima, pouze k vnějšímu užití, použijte rukavice

Dávkování: 2-5%, lze začlenit do jakéhokoliv hotového produktu, při tvorbě emulzí  jako podpora konzervace se přidává ke konci emulgování v množství 2 % - pozor, může změnit kompaktibilitu emulzí, je lépe ho vyzkoušet na malém vzorku.

 

Z dokladů výrobce

Pentylen Glycol Green je multifunkční surovina. Na rozdíl od běžně dostupných Pentylen Glycolů je vyráběn z cukrové třtiny a kukuřice (z odpadních materiálů), díky čemuž má certifikaci Ecocert a Cosmos. Pentylen má výrazné zvlhčující a zvláčňující účinky. Může působit jako solubizátor, vykazuje skvělé extrakční účinky a mírné antibakteriální účinky (pro využití antibakteriálních účinků se doporučuje přidání až po dokončení procesu emulgace). Pomáhá hydratovat gelační činidla typu xanthanová guma.

Jako extrakční činidlo  vykazuje stejnou či mírně vyšší míru extrakce, ve vodě a alkoholu rozpustných látek, než ethanol (při zahřívání na 70-80°C, extrakce velmi malých částí po dobu 15 minut). Postup extrakce naleznete na blogu a v mém videu.


Srovnávací analýza extraktů Pentylen Green x Ethanol

Zboží zařazeno v kategoriích

ThePay – Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, Equa Bank, superCASH, Sberbank, QR platba, Bitcoin

Proč nakupovat u nás

Nabízíme jedinečné aktivné látky

Poradenství je pro nás samozřejmostí

Inspirativní blogy s více jak 500 recepty

www.mishabeauty.cz

www.mishabeauty.org

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.