Novinky
08.08.2021
Tipy na přepočítávání receptů i využití surovin s končící expirací
Na našem blogu najdete dvě videa, kde Vám poradím, jak jednoduše přepočítávat recepty, když potřebujete jiné množství hotového produktu. Ve druhém vid... číst celé
23.06.2021
Tipy na zvládnutí horkých letních dní
Zajímá vás, jak nejlépe za pomoci DIY kosmetiky zvádnout horké letní dny? Shrnula jsem pro vás osvědčené tipy do videa. číst celé
09.02.2021
Tématická videa
Videa jsou skvělá k seznámení se s mnoha surovinami. V horním menu přibyla záložka Blog, kde budeme zveřejňovat videa k různým tématům nebo k suroviná... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Emulgátory a vosky
  3. Stearin, 250 g

Stearin, 250 g

INCI: Palmitic/stearic acid

Ko-emulgátor rostlinného původu, široce používaný profesionály. Stearin slouží v emulzích jako zahušťovadlo, stabilizátor a změkčovač. Je široce použí... celý popis
Dostupnost
Skladem > 5 ks
75,0 Kč
62,0 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:412
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Ko-emulgátor rostlinného původu, široce používaný profesionály. Stearin slouží v emulzích jako zahušťovadlo, stabilizátor a změkčovač. Je široce používán v kosmetickém i potravinářském průmyslu pro schopnost poskytnutí silné krémovité a změkčující textury se svěžím a příjemným pocitem na dotek. Snadno se kombinuje s dalšími emulgátory a ko-emulgátory. Je vhodný i pro výrobu svíček. Slouží také k zahuštění samotných olejů.

Popis: bílé vločky balené v zip sáčku

Typ emulze: olej ve vodě, ko-emulgátor, rozustný v oleji při cca 55 °C

Typ pleti: všechny, obzvláště pro suchou

Koncentrace: 2-10% jako ko-emulgátor, 2-30% jako zahušťovadlo pro olejové masti a másla a balzámy,

10-20% do svíček

Vlastnosti:

  • ko-emulgátor zvyšující stabilitu emulzí
  • zahušťuje emulze a oleje a dodává pocit plnosti  a krémovitosti textury,
  • změkčuje pokožku aniž by ji zatěžoval mastným filmem
  • zabraňuje dehydrataci pokožky
  • s jeho pomocí lze vytvořit z oleje mast (90% oleje 10-15% stearinu) a dokonce až máslo (75% oleje 25% stearinu)

Použití:

  • tělové krémy
  • tělová hustá mléka
  • hutné pleťové krémy
  • masti a másla z olejů
  • balzámy na rty
  • svíčky

 

 

Zboží zařazeno v kategoriích

ThePay – Platba24, MojePlatba, eKonto, mPeníze, MONETA, ČSOB, Fio Banka, Equa Bank, superCASH, Sberbank, QR platba, Bitcoin

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.